Αλπικό Σκι

στο Anilio Park

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ

Το αλπικό σκι είναι ίσως το πιο δημοφιλές και αγαπημένο χειμερινό άθλημα επειδή συνδυάζει
άσκηση και ένταση, ψυχαγωγία και ταξίδι. Πρόκειται ουσιαστικά για άθλημα κατάβασης από χιονισμένα βουνά διαμορφωμένα με πίστες. Η κατάβαση από την κορυφή με τα σκι είναι φανταστική εμπειρία για τον χιονοδρόμο, καθώς διασχίζει τις χιονισμένες πλαγιές απολαμβάνοντας με μια πρωτόγνωρη ελευθερία την ομορφιά του λευκού τοπίου. Η ανάβαση στην κορυφή γίνεται με τη βοήθεια αναβατήρων (lift) συρόμενων ή εναέριων.
Ωστόσο, το περιβάλλον του βουνού είναι απαιτητικό και οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές το κάνουν δυσκολότερο, για το λόγο αυτό, οι χιονοδρόμοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπεύθυνοι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ

Η ιστορία του σκι χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι τοιχογραφίες που ανακαλύφθηκαν στη Νορβηγία και απεικονίζουν έναν άνθρωπο πάνω σε κάτι που μοιάζει με πέδιλα του σκι, ενώ παράλληλα κρατάει μία βέργα, χρονολογούνται περίπου το 3000 πΧ, ωστόσο τα παλαιότερα πέδιλα σκι βρέθηκαν πριν από 8.000 χρόνια στη Ρωσία. Αρχικά τα πέδιλα του σκι ήταν ξύλινα, οβάλ καλυμμένα με γούνα και αργότερα πήραν το σχήμα από το πέλμα του έλκηθρου ή έχοντας ως πρότυπο το κανό, που χρησιμοποιούσαν στις λίμνες των βορείων χωρών. Εξελίχθηκαν όμως ταχύτατα μέσα στο χρόνο, καθώς αποτελούσαν τον απαραίτητο εξοπλισμό του νορβηγικού στρατού για τους αγώνες σκι που διοργάνωνε από το 1670.Η ιστορία του αθλήματος ξεκινά από τη Σκανδιναβία. Η λέξη ski είναι Νορβηγική και προέρχεται από την αρχαία Νορβηγική λέξη «skið» που σημαίνει «ραβδί από ξύλο». Σήμερα η λέξη «ski» είναι διεθνής.

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ ΣΤΟ ANILIO PARK

To ανανεωμένο και πλήρως διαμορφωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο του Anilio Park διαθέτει εννέα σηματοδοτημένες (9) πίστες, όλων των επιπέδων, σε υψόμετρο 1650-1850μ.

O κάθε αθλητής οφείλει να γνωρίζει και να εφαρμόζει τους κανόνες συμπεριφοράς που έχει θεσμοθετήσει η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS)  για την ασφάλεια και την προστασία όλων των αθλητών χιονοδρομίας.

Η Σχολή σκι Anilio Ski School προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης σκι για παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον, εκτός από το πρόγραμμα εκμάθησης, παρέχει τη δυνατότητα για ανεξάρτητα ατομικά ή ομαδικά μαθήματα αρχαρίων ή προχωρημένων που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους και τις δεξιότητες τους στη χιονοδρομία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΠΕΔΙΛΑ ΣΚΙ & ΔΕΣΤΡΕΣ

ΜΠΑΤΟΝ

ΜΠΟΤΕΣ

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Πέδιλα σκι και δέστρες

Τα πέδιλα επιλέγονται με βάση το επίπεδο και το σωματότυπο του χιονοδρόμου, δηλαδή το ύψος και το βάρος. Η σωστή επιλογή των σκι είναι βασική για τη χιονοδρομία, καθώς αποτελεί τον κύριο εξοπλισμό για την κατάβαση. Εάν δεν γνωρίζουμε πώς να επιλέξουμε τα σωστά πέδιλα, απευθυνόμαστε σε κάποιο δάσκαλο ή γνώστη του αθλήματος για να μας βοηθήσει. Οι δέστρες είναι ενσωματωμένες στα πέδιλα και είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να απελευθερώνουν τις μπότες σε περίπτωση πτώσης.

Μπότες

Εξίσου σημαντικό εξάρτημα με τα πέδιλα, είναι οι μπότες του σκι. Οι μπότες θα πρέπει να εφαρμόζουν, να ασφαλίζουν σωστά στις δέστρες, να είναι σφιχτά δεμένες χωρίς όμως να νιώθουμε ότι πιέζουν το πόδι. Συγκρατούν τον αστράγαλο σταθερό και επιτρέπουν την κίνηση μόνο μπροστά και όχι πλάγια.

Μπατόν

Η επιλογή των μπατόν γίνεται με βάση το ύψος του χιονοδρόμου. Ένας απλός τρόπος υπολογισμού του κατάλληλου ύψους είναι να γυρίσουμε ανάποδα το μπατόν και να το κρατήσουμε κάτω από το «δαχτυλίδι». Η λαβή στο πάτωμα θα πρέπει να σχηματίζει ορθή γωνία με την άρθρωση του αγκώνα και ο πήχης να είναι παράλληλος με το έδαφος.

Ενδυμασία και αξεσουάρ

Η σωστή ενδυμασία παίζει σημαντικό ρόλο. Χρειαζόμαστε ρούχα αδιάβροχα. Οι ολόσωμες φόρμες σκι ή αδιάβροχο σκι παντελόνι είναι μια άριστη επιλογή. Το μπουφάν θα πρέπει επίσης να είναι αδιάβροχο, ενώ τα ισοθερμικά μπλουζάκια διατηρούν τη σωστή

ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Το Τμήμα Ενοικίασης Εξοπλισμού που υπάρχει στη βάση παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για τη χιονοδρομία. Ποιοτικός και σύγχρονος εξοπλισμός σε σκι, μπότες,
μπατόν, αξεσουάρ, για παιδιά και ενήλικες, από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες εταιρείες.

No data was found

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

OFFICIAL

SNOWREPORT

Το Chalet Chamois
σας περιμένει
το Σάββατο 16/12/23
και την Κυριακή 17/12/23
για καφέ & σνακ!