Σκι αντοχής

στο Anilio Park

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ

Στο σκι αντοχής οι σκιέρ στηρίζονται στη δική τους μετακίνηση, χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός τους για να κινούνται πάνω σε χιονισμένο έδαφος αντί να χρησιμοποιούν αναβατήρες ή άλλες μορφές βοήθειας. Οι δύο επίσημες τεχνικές στο σκι αντοχής είναι η ελεύθερη τεχνική και η κλασική. Οι παραλλαγές του προσαρμόζονται σε ένα εύρος εδάφους με ειδικά σχεδιασμένες και διαμορφωμένες πίστες για το άθλημα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ

Το Σκι Αντοχής ήταν η πρώτη μορφή χιονοδρομίας και είναι γνωστό διεθνώς με τον όρο cross country skiing (XC skiing). Συχνά αναφέρεται και με τον Γερμανικό όρο “lang lauf”. Η προέλευσή του είναι Σκανδιναβική, καθώς επινοήθηκε ως μέσο μεταφοράς στις χιονισμένες εκτάσεις του Βορρά. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε στη Β. Νορβηγία όπου βρέθηκαν τοιχογραφίες να απεικονίζουν ανθρώπους με πέδιλα στα πόδια περίπου το 2000 π.Χ. Σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1924.

ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ANILIO PARK

Το Anilio Park διαθέτει πιστοποιημένες πίστες για σκι αντοχής και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Παράλληλα σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Μετσόβου, έχουν διαμορφωθεί ειδικές διαδρομές και παρέχεται η δυνατότητα για εκμάθηση σε όσους επιθυμούν να έλθουν σε επαφή με αυτό το ιστορικό άθλημα.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, το σκι αντοχής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος άσκησης και αναψυχής, καθώς δεν χρειάζονται διαμορφωμένες πίστες, αλλά αρκετό χιόνι με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Ένας απολαυστικός περίπατος με σκι! Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς της φυσιολογίας, το σκι αντοχής αποτελεί την καλύτερη αεροβική άσκηση επειδή γυμνάζει όλο το σώμα, χωρίς κραδασμό. Παράλληλα αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για την εκγύμναση του καρδιο-αναπνευστικού συστήματος.Το Σκι Αντοχής είναι ένα όμορφο άθλημα, που εκτός από άριστη σωματική άσκηση, αποτελεί και ένα φανταστικό τρόπο απόλαυσης του χιονισμένου τοπίου με άνεση και ηρεμία. Επιπλέον, είναι αρκετά πιο εύκολο στην εκμάθηση.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΠΕΔΙΛΑ/ΔΕΣΤΡΕΣ

ΚΡΑΝΟΣ

ΜΑΣΚΑ

ΜΠΟΤΕΣ

Πέδιλα σκι-δέστρες

Τα πέδιλα είναι ελαφριά και στενά. Το μεσαίο μέγεθος των σκι είναι περίπου 2 μέτρα σε μήκος και 5 εκ. σε πλάτος. Οι δέστρες κουμπώνουν με το μπροστινό μέρος της μπότας και αφήνουν ελεύθερη την κίνηση της φτέρνας γεγονός που ευνοεί την προωθητική κίνηση του χιονοδρόμου, να γλιστρά αλλά ταυτόχρονα να περπατά ή και να τρέχει με τα χιονοπέδιλα.

Μπότες

Μοιάζουν περισσότερο με αθλητικά παπούτσια, είναι πιο ελαφριές και επιτρέπουν την κίνηση της φτέρνας.

Μπατόν

Ρυθμιζόμενα μπατόν που μας δίνουν τη δυνατότητα αυξομείωσης του μήκους.

Ενδυμασία-αξεσουάρ

Η ενδυμασία του σκιέρ αντοχής αποτελείται από διαπνεόμενα και συνθετικά υλικά που αποβάλλουν τον ιδρώτα, συνήθως είναι εφαρμοστά (κολάν, ισοθερμικά μπλουζάκι) και ένα αντιανεμικό μπουφάν. Τα γάντια, το σκουφάκι και η μάσκα συμπληρώνουν τα αξεσουάρ.

ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Το Τμήμα Ενοικίασης Εξοπλισμού που υπάρχει στη βάση παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για τη χιονοδρομία. Ποιοτικός και σύγχρονος εξοπλισμός σε σκι, μπότες,
μπατόν, αξεσουάρ, για παιδιά και ενήλικες, από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες εταιρείες.

No data was found

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

OFFICIAL

SNOWREPORT

Το Chalet Chamois
σας περιμένει
το Σάββατο 16/12/23
και την Κυριακή 17/12/23
για καφέ & σνακ!