Έλκηθρο

στο Anilio Park

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚΗΘΡΟ

Από τις εικόνες των παραμυθιών της παιδικής ηλικίας, το έλκηθρο ήταν συνδεδεμένο με τη χαρά του χιονιού. Είναι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών αλλά και των μεγάλων, γιατί είναι διασκεδαστικό χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ή εξοπλισμό!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΚΗΘΡΟΥ

Το έλκηθρο αποτελούσε βασικό μέσο κάλυψης μεγάλων αποστάσεων σε πάγο στη Νορβηγία μέχρι τη Βερίγγειο θάλασσα. Όπως το γνωρίζουμε σήμερα ξεκίνησε περίπου το 1870 στο Σαίντ Μόριτζ της Ελβετίας, όπου τα αρχικά έλκηθρα προσαρμόστηκαν σε αναβαθμισμένα για τη μεταφορά επιβατών.Σήμερα το έλκηθρο αποτελεί άθλημα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων και διακρίνεται σε τρία αγωνίσματα: αγωνιστικό έλκηθρο, λούτζ (luge) και σκέλετον (skeleton sledding).

ΕΛΚΗΘΡΟ ΣΤΟ ANILIO PARK

Στο Anilio Park υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη πίστα, ανοιχτή καθημερινά για έλκηθρο και παιχνίδι στο χιόνι. Η πίστα είναι ασφαλής, με ήπια κλίση και μεγάλη επίπεδη επιφάνεια και δεν επικοινωνεί με τις πίστες των υπολοίπων χιονοδρόμων.

O κάθε επισκέπτης οφείλει να γνωρίζει και να εφαρμόζει τους κανόνες συμπεριφοράς που έχει θεσμοθετήσει η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) για την ασφάλεια και την προστασία όλων των αθλητών χιονοδρομίας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΚΡΑΝΟΣ

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Κράνος

Το κράνος είναι απαραίτητο για τα χειμερινά σπορ και δραστηριότητες.

Ενδυμασία-αξεσουάρ

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη ενδυμασία. Ζεστά ρούχα, γάντια,
σκουφάκι, γυαλιά ηλίου.

ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Το Τμήμα Ενοικίασης Εξοπλισμού που υπάρχει στη βάση παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για τη χιονοδρομία. Ποιοτικός και σύγχρονος εξοπλισμός σε σκι, μπότες,
μπατόν, αξεσουάρ, για παιδιά και ενήλικες, από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες εταιρείες.

No data was found

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

OFFICIAL

SNOWREPORT

Το Chalet Chamois
σας περιμένει
το Σάββατο 16/12/23
και την Κυριακή 17/12/23
για καφέ & σνακ!