Καλώς ήρθατε στο

Chalet Chamois

Η πολυτέλεια της λιτής αισθητικής

Chalet Chamois

ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΓΟΥΣΤΟ - ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΙ & ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

Το Chalet Chamois εκτείνεται σε 850τμ και είναι διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα. Το κτήριο είναι πλήρως ανακαινισμένο, και η μελέτη για τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο σχεδιάστηκε από την αρχή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εστίασης λειτουργικό, άνετο και ποιοτικό.

Η αισθητική εναρμονίζεται ήσυχα με το φυσικό περιβάλλον. Η ζεστασιά του ξύλου και των γήινων χρωμάτων σε συνδυασμό με τις λιτές γραμμές δημιουργούν μία φιλόξενη και οικεία ατμόσφαιρα. Οι μεγάλες τζαμαρίες περιμετρικά δίνουν την αίσθηση του απέραντου, χαρίζοντας μοναδική θέα.

Το ξέρατε ότι...

… η λέξη “Chamois” αναφέρεται στο εντυπωσιακό είδος του αγριόγιδου Rupicarpa rupicarpa που κατοικεί στις Άλπεις, στα Πυρηναία, στα Καρπάθια, στα Βαλκάνια στον Καύκασο και στα Απέννινα Όρη. Το αγριόγιδο της Ελλάδας, Rupicarpa rupicarpa balcanica, το βαλκανικό αγριόγιδο, θεωρείται υποείδος του αγριόγιδου Rupicarpa rupicarpa και συγκαταλέγεται στα ομορφότερα ορεσίβια θηλαστικά των βουνών της χώρας μας. Απαντάται στην Πίνδο (Τύμφη, Ζαγόρι), στον Όλυμπο, στη Ροδόπη και στη Στερεά Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό πληθυσμού να φτάνει τα 1289-1677 αγριόγιδα, σύμφωνα με τη μελέτη του Δρα Χαρητάκη Παπαϊωάννου.

Στην περιοχή του Ανηλίου έχει σημειωθεί ότι μία μικρή ομάδα κάνει τακτικές εμφανίσεις στο χωριό! Ωστόσο, χαρακτηρίζεται ως Σχεδόν Απειλούμενο από το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας, προστατεύεται αυστηρά από την Ελληνική Νομοθεσία και περιλαμβάνεται στα Παραρτήματα ΙΙ και ΙV της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ. Κυριότερη απειλή για το είδος παραμένει η λαθροθηρία, η οποία επιδεινώνεται από την ύπαρξη ορεινών και δασικών δρόμων.

Η Διοίκηση του Anilio Park ονόμασε το σαλέ “Chamois” ως συμβολική κίνηση στην προστασία του σπάνιου θηλαστικού και αφύπνιση της συνείδησης στη διαφύλαξη του οικοσυστήματος.

ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Στον επάνω όροφο λειτουργεί το Εστιατόριο του Chalet Chamois. Η διαρρύθμιση της ευρύχωρης σάλας μπορεί να φιλοξενήσει μικρές και μεγάλες παρέες, ένα εταιρικό δείπνο, κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις. Είναι επίσης ιδανικός χώρος για παρουσιάσεις, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, δεξιώσεις, παιδικά πάρτι ή ακόμη και μικρά πάρτι με ιδιαίτερο art de la table.

Ο υπερυψωμένος χώρος της εισόδου με το μεγάλο μπάρ και το café-lounge, χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα, προσφέρει ένα πλούσιο κατάλογο με καφέ, ροφήματα, ηδύποτα, φαγητό και γλυκά. Τις ηλιόλουστες μέρες η βεράντα αποτελεί ακόμη μία επιλογή για τον καφέ.

 

To προσωπικό είναι στη διάθεσή σας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Κατοικίδια

Όλο το προσωπικό του Anilio Park τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα!

Όμως λόγω του ότι το Chalet Chamois είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (υπάρχει εστιατόριο), είμαστε υποχρεωμένοι βάσει Νόμου να μην επιτρέπουμε την είσοδο σε οικιακά ζώα (ζώα συντροφιάς), όλων των ειδών.

Ακολουθώντας την ισχύουσα Υγειονομική Διάταξη [ΦΕΚ 2718/ 08-10-2012] επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε σκύλους βοηθείας (Ν. 4039/ 2012), σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, με την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου, να λαμβάνει κάθε μέτρο για την αποφυγή όχλησης των πελατών από αυτό και να φέρει εκείνα τα παραστατικά που πιστοποιούν την υγεία του ζώου, την επάρκεια εκπαίδευσης του (από τον αντίστοιχο φορέα).

Η ΚΟΥΖΙΝΑ

ΤΟΥ CHALET CHAMOIS

Καλό φαγητό είναι το φρέσκο φαγητό

Η κουζίνα είναι ελληνική με έμφαση σε τοπικά πιάτα και ηπειρώτικες πίτες, grill, μεσογειακές επιρροές, ποικιλίες από σαλάτες και φρέσκα λαχανικά. Ένα menu με ορεκτικό ή σαλάτα και κυρίως πιάτο ξεκινά από 14€/άτομο, ενώ ένα ελαφρύ γεύμα, τοστ, μπαγκέτες, club sandwich, από 2.5€/άτομο.

Η λίστα κρασιών διαθέτει πολλές αγαπημένες ελληνικές ετικέτες, με τις τιμές να ξεκινούν από 5€/άτομο.

Ο κατάλογος με καφέ, αφεψήματα, λικέρ, απεριτίφ από γνωστές εταιρείες εμφιάλωσης και από τοπικούς παραγωγούς, ξεκινά από 2.5€/άτομο.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ,
ΦΙΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΤΙΦ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ανήλιο Μετσόβου,
Ήπειρος, 44200

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δείτε πληροφορίες για το ωράριο εδώ

No data was found

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

OFFICIAL

SNOWREPORT

Το Chalet Chamois
σας περιμένει
το Σάββατο 16/12/23
και την Κυριακή 17/12/23
για καφέ & σνακ!