Anilio Ski School

Η λειτουργία της Ακαδημίας εκμάθησης σκι “Anilio Ski School” ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 και σας υποδέχεται στο Χιονοδροµικό Κέντρο Ανηλίου, του Anilio Park, µόλις 50′ από την πόλη των Ιωαννίνων.
Η πρόσβαση είναι άμεση και εύκολη μέσω της Εγνατίας Οδού, Έξοδος Ανηλίου.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Βασικό µας µέληµα είναι να γνωρίσουµε στα παιδιά και στους ενήλικες τα αθλήµατα της χιονοδροµίας µέσα από µια διαφορετική διαδικασία εκµάθησης. Στόχος µας είναι να διαµορφωθεί µία δια βίου επαφή µε τη φύση και το βουνό, προκειµένου οι µαθητευόµενοι να αγαπήσουν όχι µόνο τη χιονοδροµία, αλλά να αναπτύξουν αθλητικές και κοινωνικές δεξιότητες, ανακαλύπτοντας την αυθεντική οµορφιά του χιονισµένου τοπίου.

Το σκι δεν είναι µόνο µια αθλητική δραστηριότητα. Είναι εκπαίδευση και καλλιέργεια, κουλτούρα και διασκέδαση, ποιοτικός χρόνος παιδιών και ενηλίκων, ως µονάδα και ως σύνολο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραµµα της Ακαδημίας ολοκληρώνεται σε 8 Σαββατοκύριακα (Σάββατο ή Κυριακή, 09.30-15.30). Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργεί στα παιδιά την αίσθηση της προσμονής και της ομαδικότητας, την αποφυγή κόπωσης και μονοτονίας. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα ευέλικτο για τους ενήλικες. Σε περίπτωση που συντρέχουν ακατάλληλες καιρικές συνθήκες ή προσωπικοί λόγοι, γίνεται αναπλήρωση του μαθήματος.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών με αγώνες χιονοδρομίας και η βράβευσή τους από τους εκπαιδευτές και μέλη του ΔΣ του Anilio Park.

Η Ακαδημία για τη χειμερινή περίοδο 2024 θα λειτουργήσει τα εξής Τμήματα:

 • Ανηλίκων 6-17 ετών (αρχαρίων & προχωρημένων)
 • Ενηλίκων (18+ ετών)

ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Εξοπλισμός: πέδιλα σκι, μπότες, μπατόν
 • Κάρτα για τους αναβατήρες
 • Ασφάλιση στην Εθνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ)
 • Μεταφορά των εκπαιδευομένων από τα Ιωάννινα στο Anilio Ski School και επιστροφή καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Αφετηρία-Επιστροφή Ιωάννινα.
 • Συνοδός για τα παιδιά στο λεωφορείο κατά τη μεταφορά τους στο Anilio Park και στην επιστροφή, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Έμπειροι εκπαιδευτές
 • Μικρό γεύμα στην ώρα του διαλείμματος (lunch break)
 • Δημιουργική απασχόληση
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Η Ακαδημία «Anilio Ski School» στελεχώνεται από έμπειρους και καταρτισμένους εκπαιδευτές, οι οποίοι διακρίνονται για την υπευθυνότητα, τη μεθοδικότητα και τις παιδαγωγικές τους δεξιότητες.

Υπεύθυνος της Ακαδημίας «Anilio Ski School» είναι ο κ. Ευθύμης Παπαθεοδώρου, με εμπειρία στα αθλήματα της χιονοδρομίας, στις απαιτητικές συνθήκες του βουνού, με προϋπηρεσία σε ομάδες και τμήματα μαθητών, εφήβων και ενηλίκων.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Η εγγραφή στην Ακαδημία «Anilio Ski School» γίνεται με τις ακόλουθες διαδικασίες:

α) συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής (απαιτεί προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης και αποδοχή του κανονισμού λειτουργίας με υπεύθυνη δήλωση)

β) πληρωμή προκαταβολής που αντιστοιχεί στο 50% του συνόλου των διδάκτρων.

Τα έγγραφα μαζί με το αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά στο email: skischool@aniliopark.gr
 ή να κατατεθούν στο Κατάστημα Αθλητικών Ειδών Fifth Element (Δαγκλή 2, Ιωάννινα).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και την κατάθεση των δικαιολογητικών, ο μαθητευόμενος είναι επίσημα μέλος της Ακαδημίας «Anilio Ski School» και στη συνέχεια εντάσσεται στο τμήμα από τον υπεύθυνο προπονητή της Ακαδημίας.

Ανάλογα με το εάν θέλετε να υποβάλλετε αίτηση εγγραφής στο Anilio Ski School για ενήλικο (18+ ετών) ή ανήλικο μαθητή (6-17 ετών), παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές:

Τα έγγραφα μαζί με το αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά στο email: aniliossc@gmail.com ή να κατατεθούν στο Κατάστημα Αθλητικών Ειδών Fifth Element (Δαγκλή 2, Ιωάννινα).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και την κατάθεση των δικαιολογητικών, ο μαθητευόμενος είναι επίσημα μέλος της Ακαδημίας «Anilio Ski School» και στη συνέχεια εντάσσεται στο τμήμα από τον υπεύθυνο προπονητή της Ακαδημίας.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τμήμα ανηλίκων (παιδικό)

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 31/12/2023
η συνδρομή διαμορφώνεται
στα 450€ για το πρώτο παιδί & στα 340€ για κάθε επόμενο

Τα δίδακτρα φοίτησης για τους αθλητές της Ακαδημίας ανέρχονται στο ποσό των 500€/ άτομο για 8 αναβάσεις (+1+1). Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται, εκτός από την ολοήμερη διδασκαλίαόλες οι παροχές της Ακαδημίας: εξοπλισμός (μπότες, πέδιλα σκι, μπατόν), ημερήσια κάρτα για τους αναβατήρες, μεταφορά από τα Ιωάννινα προς τη Σχολή και επιστροφή, συνοδός στο λεωφορείο, ασφάλιση του αθλητή-μέλους της Ακαδημίας, μικρό γεύμα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Υπάρχει πολιτική οικογενειακής έκπτωσης για τα επιπλέον παιδιά που επιθυμούν να φοιτήσουν. Σε αυτή την περίπτωση τα δίδακτρα για το 2ο παιδί (και κάθε επόμενο) ανέρχονται στο ποσό των 390€

Τμήμα ενηλίκων

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 31/12/2023
η συνδρομή διαμορφώνεται στα 350€

Τα δίδακτρα φοίτησης για τους αθλητές του Τμήματος Ενηλίκων ανέρχονται στο ποσό των 400€/άτομο για 6 αναβάσεις (+1+1). Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται εκτός από την ολοήμερη προπόνηση, ο εξοπλισμός (μπότες, πέδιλα σκι, μπατόν), ημερήσια κάρτα για τους αναβατήρες, μεταφορά από τα Ιωάννινα προς τη Σχολή και επιστροφή, συνοδός στο λεωφορείο, ασφάλιση του αθλητή-μέλους της Ακαδημίας, μικρό γεύμα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Για το πρόγραμμα του τμήματος Ενηλίκων, υπάρχει πιθανότητα τροποποίησης, ανάλογα με τις συμμετοχές εγγραφής.

Σε περίπτωση που έχετε καταβάλλει την προκαταβολή, αλλά δεν πραγματοποιηθούν οι αναβάσεις εξαιτίας υπαιτιότητας της Ακαδημίας ή σοβαρού προβλήματος υγείας, το ποσό επιστρέφεται, κατ’ αντιστοιχία των αναβάσεων που έχουν γίνει. Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσατε το πρόγραμμα λόγω δικής σας υπαιτιότητας, η προκαταβολή δεν μπορεί να επιστραφεί.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι αναβάσεις είναι συνεχόμενες και ξεκινούν με την ολοκλήρωση των εγγραφών και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι ακατάλληλες το μάθημα ακυρώνεται αλλά ορίζεται προς αναπλήρωση. Ο αθλητής μπορεί να επιλέξει μία μέρα προπόνησης (Σάββατο ή Κυριακή) η οποία, καλό είναι να μην αλλάζει κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Αργίες δεν περιλαμβάνονται, ωστόσο εάν υπάρχει ανάγκη μπορούν να γίνονται αναπληρώσεις μαθημάτων. Η κατανομή των μαθητών στις ομάδες γίνεται αποκλειστικά από τους εκπαιδευτές-προπονητές με βάση το επίπεδο και την προηγούμενη εμπειρία του μαθητευόμενου στο σκι.

Τα Τμήματα της Ακαδημίας συμπεριλαμβάνουν 8 αναβάσεις (+1 αναπλήρωση +1 ημέρα χιονογιορτής- αποφοίτησης με την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου).

Το Τμήμα Ενηλίκων συμπεριλαμβάνει 6 αναβάσεις (+1 αναπλήρωση +1 ημέρα χιονογιορτής- αποφοίτησης με την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου).

Το 50% των διδάκτρων καταβάλλεται ως προκαταβολή κατά την εγγραφή στην Ακαδημία και οπωσδήποτε πριν την έναρξη του πρώτου μαθήματος.

Η αποπληρωμή γίνεται πριν το τέλος του προγράμματος με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:
Τράπεζα Eurobank
IBAN GR6702 603700000 9002 0039 7293
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: My Adventure O.E.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι καταθέσεις, προκειμένου να μπορέσουν να ταυτοποιηθούν οι πληρωμές, θα πρέπει να έχουν απαραίτητα ως αιτιολογία:

 • ANILIO SKI SCHOOL
 • το ονοματεπώνυμο του γονέα/κηδεμόνα
 • το ονοματεπώνυμο του παιδιού
 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κωλύματος τραπεζικής κατάθεσης, ο ενδιαφερόμενος θα συνεννοείται απευθείας με τους υπευθύνους της Ακαδημίας.

Η δήλωση ακύρωσης συμμετοχής στην προπόνηση, γίνεται αυστηρά και μόνο μέσω ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας που θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες στο mail επικοινωνίας.

Χρόνος που μπορεί να δηλωθεί η ακύρωση είναι το αργότερο μέχρι τις 14:00 την Παρασκευή πριν την ανάβαση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει δικαίωμα αναπλήρωσης.

Η δήλωση αναπλήρωσης (εφόσον έχει προηγηθεί ακύρωση για οποιοδήποτε λόγο) μπορεί να γίνει μέχρι τις 14:00 την Παρασκευή πριν την ανάβαση.

Η έγκαιρη και υπεύθυνη δήλωση ακύρωσης ή αναπλήρωσης της προπόνησης, βοηθά στον καλύτερο προγραμματισμό της Ακαδημίας, του τμήματος και των μαθημάτων.

To λεωφορείο για το Anilio Park αναχωρεί κάθε Σάββατο ή Κυριακή ανάλογα με τις ημέρες των προπονήσεων, στις 08.30 από το Μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου (αφετηρία).

Ενδιάμεσος σταθμός παραλαβής μαθητών γίνεται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης στην Ε.Ο Ιωαννίνων-Αθηνών. Η ώρα επιστροφής από το Anilio Park είναι στις 15.30 (χώρος στάθμευσης).

Η τήρηση του ωραρίου είναι σημαντική.

Η ανάβαση περιλαμβάνει περίπου 5 ώρες προπόνηση με δύο διαλείμματα και στο τέλος ελεύθερο χρόνο για τους ενήλικες και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Οι ενήλικες όπως και τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό και την κατάλληλη ενδυμασία.

Ο σωστός εξοπλισμός περιλαμβάνει κράνος, γυαλιά μάσκα ή ηλίου, ισοθερμικά γάντια ειδικά για σκι, κάλτσες ειδικές για σκι, αδιάβροχη φόρμα, μπουφάν, ισοθερμικό μπλουζάκι. Προτείνουμε να υπάρχει συμπληρωματικός ρουχισμός στο προσωπικό σακίδιο των αθλητών, για λόγους προφύλαξης από το κρύο ή προσωπικές ανάγκες.

Τα προσωπικά σακίδια των παιδιών παραμένουν την ώρα της προπόνησης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ακαδημίας και έχουν πρόσβαση σε αυτά τα μέλη που συνοδεύουν τα παιδιά.

Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν το λεωφορείο του Anilio Ski School, εφόσον δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στους προπονητές της Ακαδημίας και υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10,00€.

Σε περίπτωση πληρότητας, προέχουν οι μαθητές της Ακαδημίας.

Η μεταφορά των μαθητών στο Anilio Ski School γίνεται με ένα ευέλικτο σύγχρονο van. Τα παιδιά συνοδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο λεωφορείο και στο χιονοδρομικό κέντρο από τους προπονητές τους.

Τα μέλη της Ακαδημίας είναι ασφαλισμένα στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Η αποδοχή των κανονισμών λειτουργίας γίνεται με την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης (θα τη βρείτε εδώ) και αυτόματα συνεπάγεται τήρηση των κανόνων για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της Ακαδημίας.

Η υπεύθυνη και συνεπής στάση των μελών της Ακαδημίας και των συνοδών προσώπων, η ενημέρωση και η επικοινωνία για την επίλυση θεμάτων και προβλημάτων με τους προπονητές του Anilio Ski School, καθώς και η συνεργασία με τη Διοίκηση του Anilio Park, συμβάλλουν θετικά στη διαδικασία εκμάθησης του αθλήματος και στην αθλητική πρόοδο των μαθητών, με αποτέλεσμα την άμεση ένταξη στην ομάδα και στο χειμερινό περιβάλλον του βουνού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Ακαδημία Anilio Ski School και η Διοίκηση του Anilio Park είναι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και συμπληρωματική επεξήγηση, συζήτηση και ενημέρωση.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο email: skischool@aniliopark.gr

Σας ευχαριστούμε.

No data was found

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

OFFICIAL

SNOWREPORT

Το Chalet Chamois
σας περιμένει
το Σάββατο 16/12/23
και την Κυριακή 17/12/23
για καφέ & σνακ!