Snowboard

στο Anilio Park

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SNOWBOARD

Το αλπικό σκι είναι ίσως το πιο δημοφιλές και αγαπημένο χειμερινό άθλημα επειδή συνδυάζει
άσκηση και ένταση, ψυχαγωγία και ταξίδι. Πρόκειται ουσιαστικά για άθλημα κατάβασης από χιονισμένα βουνά διαμορφωμένα με πίστες. Η κατάβαση από την κορυφή με τα σκι είναι φανταστική εμπειρία για τον χιονοδρόμο, καθώς διασχίζει τις χιονισμένες πλαγιές απολαμβάνοντας με μια πρωτόγνωρη ελευθερία την ομορφιά του λευκού τοπίου. Η ανάβαση στην κορυφή γίνεται με τη βοήθεια αναβατήρων (lift) συρόμενων ή εναέριων.
Ωστόσο, το περιβάλλον του βουνού είναι απαιτητικό και οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές το κάνουν δυσκολότερο, για το λόγο αυτό, οι χιονοδρόμοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπεύθυνοι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SNOWBOARD

Η έμπνευση για το άθλημα της χιονοσανίδας φαίνεται ότι προήλθε από αθλήματα που χρησιμοποιούσαν σανίδες, όπως το σέρφινγκ και το πατινάζ με σανίδα, το γνωστό skateboarding, και φυσικά το σκι. Το snowboarding ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στη δεκαετία του ’60 και η αρχική ονομασία ήταν “snurfer”, συνδυασμός δηλαδή από τις λέξεις snow και surfer. Πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο κίνημα hip hop κουλτούρας και free style Το 1988 έγινε ολυμπιακό άθλημα και έκανε την πρώτη εμφάνιση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ναγκάνο, με τρία αγωνίσματα: half pipe, παράλληλο γιγαντιαίο σλάλομ και χιονοσανίδα cross.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Snowboard, World Snowboard Federation, ιδρύθηκε το 2002, για να συμπληρώσει το κενό που άφηνε η διάλυση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοσανίδας (ISF).

SNOWBOARD ΣΤΟ ANILIO PARK

Το Anilio Park διαθέτει ειδική πίστα για snowboard, και υποδέχεται τους φίλους της χιονοσανίδας στο πιστοποιημένο Snowpark με rails, obstacles και jumps. Εδώ, οι snowboarders νιώθουν ελευθερία στις κινήσεις, στις φιγούρες και στα άλματά τους και ασφάλεια, καθώς κατεβαίνουν με ένταση και ταχύτητα από την κορυφή στο ειδικά διαμορφωμένο Πάρκο.

O κάθε αθλητής οφείλει να γνωρίζει και να εφαρμόζει τους κανόνες συμπεριφοράς που έχει θεσμοθετήσει η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS)  για την ασφάλεια και την προστασία όλων των αθλητών χιονοδρομίας.

Η Σχολή σκι Anilio Ski School προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης σκι για παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον, εκτός από το πρόγραμμα εκμάθησης, παρέχει τη δυνατότητα για ανεξάρτητα ατομικά ή ομαδικά μαθήματα αρχαρίων ή προχωρημένων που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους και τις δεξιότητες τους στη χιονοδρομία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΣΑΝΙΔΑ SNOWBOARD

ΜΠΟΤΕΣ SNOWBOARD

ΔΕΣΤΡΕΣ

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Σανίδα snowboard

Το μέγεθος της σανίδας είναι ανάλογο των κιλών, του ύψους και της ηλικίας του αναβάτη. Το μήκος της ξεκινά από ογδόντα εκατοστά και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δύο μέτρα. Για έναν αρχάριο, η σανίδα θα πρέπει να έχει μήκος περίπου 20 εκατοστά λιγότερα από το ύψος του. Επίσης, το καλύτερο είναι για αρχή να επιλέξετε μια σανίδα η οποία θα είναι φαρδιά και ελαστική.

Μπότες snowboard

Οι μπότες χωρίζονται σε σκληρές (hard boots) και μαλακές (soft boots). Οι σκληρές είναι ιδανικές για αρχάριους, καθώς τους δίνουν καλύτερο έλεγχο στην σανίδα. Από την στιγμή που θα εξοικειωθείτε με το άθλημα, μπορείτε να αγοράσετε μαλακές μπότες. Οι σκληρές θυμίζουν αρκετά εκείνες του σκι, με τη διαφορά ότι είναι πιο κοντές στην βάση τους έτσι ώστε να μην εξέχουν από τη σανίδα. Δίνουν μεγαλύτερο έλεγχο στις στροφές και δεν απορροφούν κραδασμούς. Οι μαλακές μπότες θα πρέπει να είναι ακριβώς στο νούμερο του αναβάτη ή ελάχιστα πιο μικρές έτσι ώστε να συγκρατούν επαρκώς το πόδι.

Δέστρες

Οι δέστρες τέλος, είναι ο «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα στις μπότες και την σανίδα και οι τιμές τους ξεκινούν από 100€ για ένα αξιοπρεπές καινούργιο μοντέλο.

Ενδυμασία-αξεσουάρ

Βασικά αξεσουάρ: φόρμα αδιάβροχη, μάσκα, κράνος, γάντια.
Το μπουφάν που θα επιλέξετε πρέπει να είναι λεπτό, ελαφρύ και συγχρόνως ζεστό. Τo παντελόνι αδιάβροχo και ζεστό, ενώ καλό είναι να εφοδιαστείτε με ισοθερμικό μπλουζάκι ή ισοθερμικά εσώρουχα. Τα γάντια θα πρέπει να είναι αδιάβροχα και ιδανικά να έχουν ειδικά προστατευτικά στους καρπούς.

ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Το Τμήμα Ενοικίασης Εξοπλισμού που υπάρχει στη βάση παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για τη χιονοδρομία. Ποιοτικός και σύγχρονος εξοπλισμός σε σκι, μπότες,
μπατόν, αξεσουάρ, για παιδιά και ενήλικες, από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες εταιρείες.

No data was found

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

OFFICIAL

SNOWREPORT

Το Chalet Chamois
σας περιμένει
το Σάββατο 16/12/23
και την Κυριακή 17/12/23
για καφέ & σνακ!