Αποχαιρετώντας τη χειμερινή σεζόν 2018-19!

[vc_row][vc_column][gem_youtube video_id=”mK4Qj_V2mQ0″][vc_column_text]Ένα περίεργο συναίσθημα μας κατακλύζει όταν τελειώνει η χειμερινή σεζόν, ένα μούδιασμα που είναι δύσκολο να το περιγράψει κανείς. Στις 31 Μαρτίου 2019 αποχαιρετίσαμε τις χιονισμένες κορυφές του Ανηλίου και τη χιονοδρομία, με μία λαχτάρα να περάσει γρήγορα ο χρόνος να ξανανταμώσουμε.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου-Anilio Park, μόλις στο δεύτερο πραγματικό χρόνο λειτουργίας του, εμφανίστηκε αναδομημένο, διαφορετικό, περισσότερο έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει ένα ΧΚ και το κοινό του. Ξεκινώντας από βασικά έργα υποδομής, το βουνό μεγάλωσε, νέες πίστες προστέθηκαν και το ορειβατικό σκι έκανε δειλά-δειλά την εμφάνιση του με την φιλοξενία των πρώτων επίσημων αγώνων skimo.

Τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία ο δεύτερος συρόμενος αναβατήρας που ήταν ανενεργός από το 2012, προφέροντας επιπλέον δυνατότητες και καλύτερη εξυπηρέτηση στο χιονοδρομικό κοινό. Οι εργασίες για την τεχνητή χιόνωση έχουν προχωρήσει σημαντικά και η επόμενη σεζόν θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη διάρκεια.

Στο Τμήμα της Βάσης δημιουργήθηκε το Μικρό “PetitChalet, δίνοντας έτσι την ευχέρεια στους φίλους επισκέπτες και χιονοδρόμους να απολαμβάνουν ζεστασιά, ροφήματα και σνακ. Το Τμήμα Ενοικίασης Εξοπλισμού αναβαθμίστηκε και ενισχύθηκε με εξοπλισμό και αξεσουάρ από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες εταιρείες στα είδη χιονοδρομίας. Αν και οι σφοδρές χιονοπτώσεις του φετινού χειμώνα, δεν μας επέτρεψαν να λειτουργήσουμε το Πάρκο όπως θα θέλαμε, το SnowPark πρόλαβε, έστω και για λίγο, να συστηθεί στην free style κοινότητα, με την υπόσχεση ότι η επόμενη χρονιά θα τους ανήκει δικαιωματικά.

Η φετινή χρονιά μάς έφερε και τη διεθνή πιστοποίηση, καθώς το πρόγραμμα αξιολόγησης των πιστών ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) να προσθέσει το ΧΚ Ανηλίου στους επίσημους καταλόγους για τη διοργάνωση δρόμων αντοχής και κατάβασης.

Οι μικροί αθλητές που συμμετείχαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Β. Ελλάδος Παμπαίδων-Παγκορασίδων, το οποίο φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο ΧΚ Ανηλίου, εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους βάζοντας γερές βάσεις για το μέλλον της χιονοδρομίας στη χώρα μας. Η άψογη διοργάνωση των αγώνων αποτέλεσε μια ακόμη δοκιμασία για το ΧΚ Ανηλίου, με την Ελληνική Ομοσπονδία να καλωσορίζει επίσημα πλέον στην οικογένειά της το Anilio Park.

Η Ακαδημία μας “Anilio Ski School” μεγάλωσε με μαθητές από όλη την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη για τη χιονοδρομία και το βουνό. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό: η καλλιέργεια της χιονοδρομικής κουλτούρας στα παιδιά που ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Το Chalet Chamois με ανανεωμένο κατάλογο σε όλα, μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τολμηρά και νόστιμα πιάτα που συνδυάζουν τα προϊόντα της περιοχής με τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας. Η επιτυχία της κουζίνας επιβραβεύθηκε με τη δεύτερη συνεχή συμμετοχή στο “Good FranceGout de France στη μεγάλη γιορτή της Γαλλικής Κουζίνας που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 21 Μαρτίου.

Όμως, όλα αυτά θα είχαν μικρή σημασία, εάν δεν ήταν η δική σας παρουσία να τα αναδείξει, να δώσει ζωή και ενέργεια στο Anilio Park. Ήταν οι δικές σας στιγμές, οι φωτογραφίες, τα χαμόγελα των παιδιών που έκαναν το Anilio Park να μοιάζει με μια μικρή “χιονοπολιτεία” στο ωραιότερο σημείο της Πίνδου. Ήταν τα δικά σας “ευχαριστώ”, οι γόνιμες κριτικές, οι καλοπροαίρετες επισημάνσεις, η θετική σας ανταπόκριση, ακόμη κι όταν υπήρχε δυσκολία στα καιρικά φαινόμενα, στις κακές στιγμές-ευτυχώς λίγες-που ίσως δυσαρέστησαν κάποιους φίλους. Όλα αυτά, και πολλά περισσότερα, μας έδιναν κάθε μέρα το κίνητρο να προσπαθούμε για το καλύτερο. Ταυτόχρονα μας επιφορτίζουν με την υποχρέωση να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες, να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό και να συνεχίσουμε με την ίδια ποιότητα και υπευθυνότητα απέναντί σας.

Η χρονιά αυτή μας χάρισε πολλές όμορφες στιγμές με συλλόγους, σχολεία, αθλητικά σωματεία, με επισκέπτες από το εξωτερικό και από πολλά σημεία της Ελλάδας. Νιώθουμε ότι η οικογένεια μεγαλώνει και το “My Anilio” είναι το Ανήλιο όλων μας, “το δικό μας Ανήλιο”.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Με τιμή

Η Διοίκηση

Anilio Park[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

No data was found

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

OFFICIAL

SNOWREPORT

Το Chalet Chamois
σας περιμένει
το Σάββατο 16/12/23
και την Κυριακή 17/12/23
για καφέ & σνακ!