Με επιτυχία οι πρώτοι επίσημοι αγώνες Skimo στο Αnilio Park

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, σε συνεργασία με τον ΧΟΣ Γρεβενών και τον ΕΟΣ Ιωαννίνων, φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνες ορειβατικού σκι στο πλαίσιο διεξαγωγής του 25ου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι «Αθ. Λευκαδίτης», και του 28ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης, 1-2 Φεβρουαρίου 2019. Αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος ταξίδεψαν στο Ανήλιο Μετσόβου για να λάβουν μέρος στο Β’ Ατομικό Αγώνα και στον Αγώνα Ταχύτητας. Η διαδρομή του ατομικού αγώνα στην κατηγορία των Ανδρών ήταν 1.640μ. υψομετρική διαφορά και 820μ στις κατηγορίες Γυναικών και Εφήβων, ενώ η υψομετρική διαφορά για όλες τις κατηγορίες στον Αγώνα Ταχύτητας ήταν 120μ.

Το διήμερο των αγώνων έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει αγώνες ορειβατικού σκι για πρώτη φορά στην περιοχή της Ηπείρου και να απολαύσει αυτό το συναρπαστικό άθλημα. Παράλληλα, τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας –Αναρρίχησης κ. Δημήτριος Γεωργούλης, ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις υποδομές του Anilio Park, την παροχή υπηρεσιών και την άψογη συνεργασία του Προσωπικού με τους Διοργανωτές.

Στο αγωνιστικό μέρος, στον Ατομικό Αγώνα, ο Ματράς Σλάβεκ (ΕΟΣ Αχαρνών) κατέλαβε την 1η θέση με τον Πλάτωνα Αρώνη (ΕΟΣ Θες/νίκης) στη και τον Δημήτρη Παπανίκο από τον ΕΟΣ Γρεβενών στην 3η θέση. Στον Αγώνα Ταχύτητας, ο Πλάτωνας Αρώνης και ο Δημήτρης Παπανίκος έκαναν το 1-2, ενώ την 3η θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος από τον ΕΟΣ Αχαρνών.

Στις κατηγορίες των γυναικών η Δήμητρα Μπίκα από τον ΕΟΣ Καρπενησίου κατέκτησε με άνεση την 1η θέση και στα δύο αγωνίσματα.

Οι έφηβοι εντυπωσίασαν με την αγωνιστικότητά τους και τη φρεσκάδα τους και στα δύο αγωνίσματα καταλαμβάνοντας τις ακόλουθες θέσεις:

  1. Απόστολος Τζουμάκας (ΕΟΣ Ιωαννίνων),
  2. Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος (ΣΕΟ Θες/νίκης),
  3. Κωνσταντίνος Αρκάδης (ΕΟΣ Θες/νίκης)
  4. Ιωάννης Μποτέλης (ΣΕΟ Θες/νίκης)

 

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΟΟΑ, τον ΧΟΣ Γρεβενών και τον ΕΟΣ Ιωαννίνων για την εξαιρετική συνεργασία στην πρώτη μας φιλοξενία και διοργάνωση αγώνων. Η αρχή έγινε και έχουμε να σχεδιάσουμε πολλά για τις επόμενες χρονιές!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”31766,31767,31768,31769,31770,31771,31772,31773,31774,31775,31776,31777″][/vc_column][/vc_row]

No data was found

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

OFFICIAL

SNOWREPORT

Το Chalet Chamois
σας περιμένει
το Σάββατο 16/12/23
και την Κυριακή 17/12/23
για καφέ & σνακ!