Όταν η άθληση γίνεται γνώση και η γνώση άθληση για την ομάδα της Anilio Ski School

Οι μικροί χιονοδρόμοι του Anilio Ski School όταν δεν κατεβαίνουν τις πλαγιές του Ανηλίου, παίρνουν τα βέλη τους και ψάχνουν τον κρυμμένο θησαυρό. Ακούγεται μπερδεμένο, αλλά οι προπονητές της Ακαδημίας Σκι του Anilio Park, Ευθύμης Παπαθεοδώρου και Δημήτρης Τζιμόπουλος σχεδίασαν πώς ένα συνηθισμένο καλοκαιρινό απόγευμα θα μετατραπεί σε μια νέα περιπέτεια: εκμάθηση τοξοβολίας με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Γιατί η άθληση γίνεται γνώση και η γνώση γίνεται άθληση για τα παιδιά.
Όλη η ομάδα βρέθηκε ξανά μαζί, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, (16/6) μαζί με τους προπονητές στο Πάρκο Λιθαρίτσια, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, για το μάθημα της τοξοβολίας. Τα παιδιά που ήταν χωρισμένα σε δύο ομάδες, είχαν την ευχέρεια να μάθουν πολλά γύρω από το άθλημα της τοξοβολίας και να δοκιμάσουν στόχους πάντα με την καθοδήγηση των προπονητών τους, καθώς η κάθε ομάδα είχε το δικό της τόξο και στόχο. Στη συνέχεια ξεκίνησε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού με διάφορες δοκιμασίες και γρίφους. Η επιτυχής ολοκλήρωση των δοκιμασιών εξασφάλιζε πόντους στην κάθε ομάδα που την οδηγούσε σε έναν από τους 12 γρίφους του χάρτη για τον κρυμμένο θησαυρό. Οι 12 γρίφοι ήταν συνδεδεμένοι με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα σχεδιάστηκαν, ώστε να έχουν αναφορές σε σημαντικά σημεία που συνυπάρχουν στο Πάρκο, όπως οι προτομές ιστορικών προσώπων και προσωπικοτήτων, τα εικαστικά έργα και μνημεία, η μοναδική ελιά, το βοτανικό παρτέρι.
Η αγωνία του παιχνιδιού σε συνδυασμό με τις αθλητικές δεξιότητες, τις γνώσεις και τις ικανότητες, δημιούργησαν συναισθήματα άμιλλας και ομαδικότητας, διατηρώντας το ενδιαφέρον των παιδιών και το κίνητρο για την επίλυση των γρίφων που θα οδηγούσε στη συναρμολόγηση του χάρτη και τελικά στον κρυμμένο θησαυρό. Η ομάδα που αναδείχθηκε νικήτρια συγκέντρωσε 65 πόντους και παρέλαβε ως έπαθλο τα συλλεκτικά μπαφ του Zagori Mountain Running. Η δεύτερη ομάδα τα πήγε περίφημα, συγκεντρώνοντας 60 πόντους για να παραλάβει ως βραβείο προσκοπικά αξεσουάρ κατασκήνωσης. Τα δώρα ήταν ευγενική χορηγία του Καταστήματος Fifth Element-Adventure Store
Η ωραιότερη εικόνα έμεινε για το τέλος, με τους γονείς να επιδίδονται με πάθος στην τοξοβολία μέχρι να πέσει η νύχτα!

No data was found

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

OFFICIAL

SNOWREPORT

Η χιονοδρομική περίοδος 2022-23 έχει ολοκληρωθεί!

Το Anilio Park για το επόμενο διάστημα θα παραμείνει κλειστό
εκτός έκτακτων περιστάσεων (πχ εκδηλώσεις, αγώνες, parties κ.α.)

Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας για μία ακόμη χρονιά!